Omsorgstandpleje

Egenbetaling og tilskud.

Egenbetaling og tilskud

Egenbetaling
Der er en egenbetaling for borgeren på max. kr. 570,- pr. år (2023) at være tilmeldt omsorgstandplejen. Egenbetalingen pristalsreguleres hvert år. Hvis man får pension, bliver betalingen fratrukket pensionen hver måned. Modtager man ikke pension, sender tandplejen to-tre gange årligt en opkrævning.

Borgere, der er tilmeldt ordningen, skal ikke betale andet end egenbetalingen. Alle behandlinger er gratis, uanset hvor store eller hvor mange behandlinger, man modtager. Der er ikke inkluderet evt. transport i tilbuddet.

Bemærk: Bor borgeren på plejehjem sørger Tårnby Kommune for transport til og fra klinikken.

Tilskud fra sygeforsikringen ‘danmark’
Hvis man er medlem af Sygeforsikringen ‘danmark’ kan man få et tilskud til egenbetalingen for omsorgstandpleje på kr. 350,- (2023) pr. år. I det tilfælde vil egenbetalingen for omsorgstandpleje være på kr. 220,- pr. år for borgeren – eller ca. 18 kr. pr. måned.

Tilskud fra Danske Regioner (‘sygesikringen’)
Hvis en borger er tilmeldt omsorgstandplejeordningen, kan han/hun ikke samtidig modtage tilskud til tandbehandling fra Danske Regioner (‘sygesikringen’). Det er frivilligt at være med i omsorgstandplejeordningen, og man kan til hver en tid melde sig ud.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Tandplejeinformations nyhedsbrev

Brevkasse

'Spørg Johan' og få svar.